Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

SEC 413Balık Besleme ve Yem Üretimi3+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nadir BAŞÇINAR
Diğer Öğretim ÜyesiYok
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Ders öğrencilerin yetiştiriciliği yapılan su canlılarının besin gereksinimleri, beslenme fizyolojileri, rasyon formülasyon, yemleme uygulamaları ve performans değerlendirme konularında bilgi, anlayış ve becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : biyoenerjinin balık türleri tarafından kullanım farklılıkları konusunda yorum yapabilirler.1,2,31
ÖK - 2 : balık beslemede kullanılan yem hammaddelerini tanıyabilirler.1,2,31
ÖK - 3 : rasyon formülasyonu yapabilirler.1,2,31
ÖK - 4 : balıkların yemlenmesi konusunda uygulama yapabilirler.1,2,31
ÖK - 5 : yetiştiricilik işletmelerinde besleme ile ilgili kayıtları tutabilirler.1,2,31
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Balık yetiştiriciliği ve besleme. Temel besin maddeleri (protein, lipid ve karbohidrat) , gereksinimleri ve metabolizmaları. Sindirim sistemi ve fizyolojisi. Enerji gereksinimleri ve kullanımı. Vitaminler. Mineraller. Diğer rasyon katkıları. Karma yemlerde kullanılan başlıca yem maddeleri. Yem maddeleri ve yem analizi. Rasyon formülasyonu. Yem üretim teknolojisi. Yem ve hammadde depolama. Yemleme uygulamaları. Kayıt tutma ve değerlendirme.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Balık yetiştiriciliği ve besleme
 Hafta 2Besin maddeleri: Proteinler ve amino asitler
 Hafta 3Besin maddeleri: Yağlar, karbonhidratlar
 Hafta 4Vitamin ve mineral maddeler, yem katkı maddeleri
 Hafta 5Besin gereksinimi ve metabolizma
 Hafta 6Biyoenerjetik
 Hafta 7Balıklarda beslenme ve sindirim
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Yem hammaddeleri
 Hafta 10Balık unu ve yağı üretimi
 Hafta 11Rasyon formülasyonu
 Hafta 12Yem üretim teknolojisi.
 Hafta 13Besleme uygulamaları
 Hafta 14Besleme ile ilgili kayıt işlemleri
 Hafta 15Özel yemler.
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1De Silva, S. S. and Anderson, T. A. , 1995. Fish Nutrition in Aquaculture. Chapman and Hall, London, England, 319 s.
2Lovell, T. (Ed) , 1998. Nutrition and Feeding of Fish. 2nd Edition, Kluwer Academic Publisher, 267 s.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 17/11/2012 1 50
Dönem sonu sınavı 16 07/01/2013 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 2 14 28
Arasınav için hazırlık 8 1 8
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 8 1 8
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü88