|
SEC 323 | Balık Sağlığı Muhafazası | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. İlhan ALTINOK | Diğer Öğretim Üyesi | yok | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Konakçı-patojen-çevre arasındaki ilişkide dikkat çeken önemli noktaların belirlenmesi ve hastalıktan kaynaklanan kayıpların en aza indirmek için yöntemlerin belirlenmesi |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | hastalığın oluşumuna etki eden faktörleri öğrenirler | | | ÖK - 2 : | su kalitesi ve strese bağlı bulaşıcı olmayan hastalıkları tanımlayabilirler | | | ÖK - 3 : | besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıkları tanımlayabilecekler ve bu hastalıklara karşı önlem alabileceklerdir | | | ÖK - 4 : | balıkları hastalıktan nasıl koruyacaklarını öğrenirler | | | ÖK - 5 : | hastalıkların teşhis metotlarını öğrenenerek hastalıkların semptomlarını ve patojenlerini teşhis edebilirler | | | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Hastalığın oluşumu ve gelişimine etki eden faktörler, Bulaşıcı olmayan hastalıklar; su kalitesi ve stres, besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar, Hastalıktan korunmanın yolları, Hastalıkların teşhis metotları; hastalıkların semptomları, patojenlerin teşhisi, Hastalıkların tedavi yöntemleri |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Balık sağlığı yönetimine giriş | | Hafta 2 | Hastalığın oluşumuna etki eden faktörler | | Hafta 3 | Bulaşıcı olmayan hastalıklar | | Hafta 4 | Bulaşıcı hastalıklar | | Hafta 5 | Bulaşıcı hastalıklar | | Hafta 6 | Epizootiyoloji | | Hafta 7 | Hastalıkların Teşhisi | | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Amonyak zehirlenmesi | | Hafta 10 | Nitirit zehirlenmesi ve tedavisi | | Hafta 11 | Su kalitesinin balık sağlığı üzerine etkisi | | Hafta 12 | Hastalıklardan korunma yolları | | Hafta 13 | Besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar | | Hafta 14 | Hastalıkların tedavi yöntemleri | | Hafta 15 | Akuakültürde yaygın olarak kullanılan kimyasallar | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Altinok, I. 2004; Balık sağlığı muhafazası ders notları | | |
1 | Plumb, J.A. 1999; Health maintenance and principal microbial diseases of cultured fishes. Iowa State University Press, Ames, Iowa, USA. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 8 | 24/11/2012 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 17 | 15/01/2013 | 0,75 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 12 | 36 | Sınıf dışı çalışma | 3 | 8 | 24 | Laboratuar çalışması | 3 | 2 | 6 | Arasınav için hazırlık | 8 | 1 | 8 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 86 |
|