Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM2011İçsu Balıkları Yetiştiriciliği2+1+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Grup çalışması
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 1 saat uygulama
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nadir BAŞÇINAR
Diğer Öğretim ÜyesiÖğr.Gör.Dr. Ahmet ŞAHİN
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
İçsu balıklıkları yetiştiricilik tekniklerinin, özellikle su kalitesi, yer seçimi, yaygın olarak yetiştirilen veya potansiyel türlerin biyo-ekolojik özellikleri ve yetiştiricilik uygulamalarının öğretilmesi ve öğrencilerin bilgi, pratik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : yetiştiriciliği yapılan tatlısu balıklarını tanıyabilirler.1,2,8,121
ÖK - 2 : içsularda balık yetiştiriciliği yapmak için uygun su seçimi yapabilirler.1,2,8,121
ÖK - 3 : damızlık balıklardan döl alımı yapabilirler.1,2,8,121
ÖK - 4 : içsu balıkları kuluçkahaneleri için gerekli donanımları belirleyebilirler.1,2,8,121
ÖK - 5 : hastalıkların nasıl önleneceğini öğrenmiş olurlar.1,2,8,121
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Yetiştiriciliğe giriş. İçsu balıkları yetiştiriciliğinde su kalitesi. Yer, sistem ve tür seçimi. Önemli türlerin yetiştiricilik teknik ve uygulamaları: alabalık, sazan, tilapya, mersin balıkları, yılan balıkları, kerevit ve diğer türler. Polikültür sistemler. Balıklandırma ve stok takviyesine giriş. Balık sağlığına giriş.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Balık yetiştiriciliğine giriş
 Hafta 2Yetiştiricilikte su kalitesi
 Hafta 3Yetiştiriciliğe uygun yer seçimi
 Hafta 4Alabalık yetiştiriciliğine giriş
 Hafta 5Alabalık yetiştiriciliğinde damızlık seçimi ve döl alımı
 Hafta 6Alabalık yetiştiriciliğinde bakım ve besleme
 Hafta 7Sazan yetiştiriciliğine giriş
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Sazan yetiştiriciliğinde damızlık seçimi ve döl alımı
 Hafta 10Sazan yetiştiriciliğinde bakım ve besleme
 Hafta 11Mersin balığı yetiştiriciliği
 Hafta 12Kerevit yetiştiriciliği.
 Hafta 13Turna ve sudak yetiştiriciliği.
 Hafta 14Yayın ve yılanbalığı yetiştiriciliği.
 Hafta 15Potansiyel balık türleri yetiştiriciliği
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Çelikkale, M.S. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Cilt 1. KTÜ Yayınları, No 124, Trabzon
2Çelikkale, M.S. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Cilt 2. KTÜ Yayınları, No 128, Trabzon
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 25/11/2021 1 50
Dönem sonu sınavı 17 12/01/2022 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 5 14 70
Arasınav için hazırlık 10 1 10
Arasınav 1 1 1
Uygulama 1 14 14
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü148