Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM2002Balık Sağlığı Muhafazası2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Uzaktan Eğitim
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. İlhan ALTINOK
Diğer Öğretim ÜyesiProf Dr. Erol Çapkın
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Konakçı-patojen-çevre arasındaki ilişkide dikkat çeken önemli noktaların belirlenmesi ve hastalıktan kaynaklanan kayıpların en aza indirmek için yöntemlerin belirlenmesi
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : hastalığın oluşumuna etki eden faktörleri öğrenirler31,4,
ÖK - 2 : su kalitesi ve strese bağlı bulaşıcı olmayan hastalıkları tanımlayabilirler 31,4
ÖK - 3 : besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıkları tanımlayabilecekler ve bu hastalıklara karşı önlem alabileceklerdir1,31,3,4
ÖK - 4 : balıkları hastalıktan nasıl koruyacaklarını öğrenirler31
ÖK - 5 : hastalıkların teşhis metotlarını öğrenenerek hastalıkların semptomlarını ve patojenlerini teşhis edebilirler1,31
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Balık anatomsi ve fzyolojisene genel bakış, Hastalığın oluşumu ve gelişimine etki eden faktörler, Bulaşıcı olmayan hastalıklar, su kalitesi ve stres, besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar,Bulaşıcı olmayan astalıklardan korunma, Bulaşıcı hastalıktan korunmanın yolları, Hastalıkların teşhis metotları, hastalıkların semptomları, patojenlerin teşhisi, Hastalıkların tedavi yöntemleri
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Balık sağlığı yönetimine giriş
 Hafta 2Hastalığın oluşumuna etki eden faktörler
 Hafta 3Bulaşıcı olmayan hastalıklar
 Hafta 4Bulaşıcı hastalıklar
 Hafta 5Bulaşıcı hastalıklar
 Hafta 6Epizootiyoloji
 Hafta 7Hastalıkların Teşhisi
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Amonyak zehirlenmesi
 Hafta 10Nitirit zehirlenmesi ve tedavisi
 Hafta 11Su kalitesinin balık sağlığı üzerine etkisi
 Hafta 12Hastalıklardan korunma yolları
 Hafta 13Besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar
 Hafta 14Hastalıkların tedavi yöntemleri
 Hafta 15Akuakültürde yaygın olarak kullanılan kimyasallar
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Altinok, I. 2004; Balık sağlığı muhafazası ders notları
 
İlave Kaynak
1Plumb, J.A. 1999; Health maintenance and principal microbial diseases of cultured fishes. Iowa State University Press, Ames, Iowa, USA.
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 11/04/2018 1 50
Dönem sonu sınavı 17 22/05/2018 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 12 36
Sınıf dışı çalışma 3 8 24
Laboratuar çalışması 3 2 6
Arasınav için hazırlık 8 1 8
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü86