|
BTM2002 | Balık Sağlığı Muhafazası | 2+0+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. İlhan ALTINOK | Diğer Öğretim Üyesi | Prof Dr. Erol Çapkın | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Konakçı-patojen-çevre arasındaki ilişkide dikkat çeken önemli noktaların belirlenmesi ve hastalıktan kaynaklanan kayıpların en aza indirmek için yöntemlerin belirlenmesi |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | hastalığın oluşumuna etki eden faktörleri öğrenirler | 3 | 1,4, | ÖK - 2 : | su kalitesi ve strese bağlı bulaşıcı olmayan hastalıkları tanımlayabilirler | 3 | 1,4 | ÖK - 3 : | besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıkları tanımlayabilecekler ve bu hastalıklara karşı önlem alabileceklerdir | 1,3 | 1,3,4 | ÖK - 4 : | balıkları hastalıktan nasıl koruyacaklarını öğrenirler | 3 | 1 | ÖK - 5 : | hastalıkların teşhis metotlarını öğrenenerek hastalıkların semptomlarını ve patojenlerini teşhis edebilirler | 1,3 | 1 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Balık anatomsi ve fzyolojisene genel bakış, Hastalığın oluşumu ve gelişimine etki eden faktörler, Bulaşıcı olmayan hastalıklar, su kalitesi ve stres, besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar,Bulaşıcı olmayan astalıklardan korunma, Bulaşıcı hastalıktan korunmanın yolları, Hastalıkların teşhis metotları, hastalıkların semptomları, patojenlerin teşhisi, Hastalıkların tedavi yöntemleri |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Balık sağlığı yönetimine giriş | | Hafta 2 | Hastalığın oluşumuna etki eden faktörler | | Hafta 3 | Bulaşıcı olmayan hastalıklar | | Hafta 4 | Bulaşıcı hastalıklar | | Hafta 5 | Bulaşıcı hastalıklar | | Hafta 6 | Epizootiyoloji | | Hafta 7 | Hastalıkların Teşhisi | | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Amonyak zehirlenmesi | | Hafta 10 | Nitirit zehirlenmesi ve tedavisi | | Hafta 11 | Su kalitesinin balık sağlığı üzerine etkisi | | Hafta 12 | Hastalıklardan korunma yolları | | Hafta 13 | Besin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar | | Hafta 14 | Hastalıkların tedavi yöntemleri | | Hafta 15 | Akuakültürde yaygın olarak kullanılan kimyasallar | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Altinok, I. 2004; Balık sağlığı muhafazası ders notları | | |
1 | Plumb, J.A. 1999; Health maintenance and principal microbial diseases of cultured fishes. Iowa State University Press, Ames, Iowa, USA. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 8 | 11/04/2018 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 17 | 22/05/2018 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 12 | 36 | Sınıf dışı çalışma | 3 | 8 | 24 | Laboratuar çalışması | 3 | 2 | 6 | Arasınav için hazırlık | 8 | 1 | 8 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 86 |
|