|
|
| BTM3000 | Su Mikrobiyolojisi | 1+0+1 | AKTS:3 | | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | | Ders Duzeyi | Lisans | | Yazılım Şekli | Seçmeli | | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | | Ön Koşul | Yok | | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat laboratuar | | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Sevim KÖSE | | Diğer Öğretim Üyesi | Prof. Dr. İlhan ALTINOK | | Öğretim Dili | Türkçe | | Staj | Yok | | | | Dersin Amacı: | | İçme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesinin öğretilmesi, öğrencilerin su kirliliği kavramı ve boyutları hakkında bilgilerini geliştirebilmeleri amaçlanmıştır. |
| Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | | ÖK - 1 : | suların sıflandırılması ve genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olurlar. | 4 - 8 | 1 | | ÖK - 2 : | işlem görmemiş sularda bulun flora oluşturan mikroorganizmaları tanımlayabilirler. | 4 - 8 | 1 | | ÖK - 3 : | içme suları, kullanma suları, sportif ve rekreasyon amaçlı kullanılan sular için oluşturulan standartları öğrenmiş olurlar. | 4 - 8 | 1 | | ÖK - 4 : | özellikle kirlilik indikatörü mikroorganizmalar ile ilgili temel bilgi edinip,bunların rutin analizlerini laboratuarda yapabilirler. | 4 - 8 | 1 | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | | |
| Mikroorganizmalara genel giriş. Sularda mikroorganizmaların önemi, sulardaki mikroorganizmaların ekolojik önemi (virüsler, bakteriler, protozoonlar ve algler) , sulardaki elementlerin biyokimyasal sirkülasyonlarında mikroorganizmaların rolleri, çevresel mikrobiyal kirleticiler ve onların detoksifikasyonları. |
| |
| Haftalık Detaylı Ders Planı | | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | | Hafta 1 | Su Kaynakları Ve Tanımı. | | | Hafta 2 | Sularla Bulaşan Enfeksiyon Hastalıkları. | | | Hafta 3 | Sularda Mikrobiyolojik Kalite. | | | Hafta 4 | Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. | | | Hafta 5 | Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. | | | Hafta 6 | Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri. | | | Hafta 7 | Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri. | | | Hafta 8 | Arasınav | | | Hafta 9 | Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri. | | | Hafta 10 | Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri. | | | Hafta 11 | Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | | Hafta 12 | Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | | Hafta 13 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | | Hafta 14 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi | | | Hafta 15 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi | | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | | |
| 1 | Köse, S. 2018. Basılmamış Ders Notları,Trabzon. | | | |
| Ölçme Yöntemi | | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | Arasınav | 9 | 15.04.2024 | 1 | 50 | | Dönem sonu sınavı | 16 | 06.06.2024 | 1 | 50 | | |
| Öğrenci Çalışma Yükü | | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | | Sınıf dışı çalışma | 2 | 14 | 28 | | Arasınav için hazırlık | 3 | 1 | 3 | | Arasınav | 1 | 1 | 1 | | Ödev | 1 | 1 | 1 | | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 4 | 2 | 8 | | Dönem sonu sınavı | 2 | 1 | 2 | | Toplam Çalışma Yükü | | | 71 |
|