|
|
| BTM2011 | İçsu Balıkları Yetiştiriciliği | 2+1+0 | AKTS:4 | | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | | Ders Duzeyi | Lisans | | Yazılım Şekli | Zorunlu | | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | | Ön Koşul | Yok | | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Uygulama | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 1 saat uygulama | | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Nadir BAŞÇINAR | | Diğer Öğretim Üyesi | Öğr.Gör.Dr. Ahmet ŞAHİN | | Öğretim Dili | Türkçe | | Staj | Yok | | | | Dersin Amacı: | | İçsu balıklıkları yetiştiricilik tekniklerinin, özellikle su kalitesi, yer seçimi, yaygın olarak yetiştirilen veya potansiyel türlerin biyo-ekolojik özellikleri ve yetiştiricilik uygulamalarının öğretilmesi ve öğrencilerin bilgi, pratik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi. |
| Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | | ÖK - 1 : | yetiştiriciliği yapılan tatlısu balıklarını tanıyabilirler. | 1 - 2 - 8 - 12 | 1 | | ÖK - 2 : | içsularda balık yetiştiriciliği yapmak için uygun su seçimi yapabilirler. | 1 - 2 - 8 - 12 | 1 | | ÖK - 3 : | damızlık balıklardan döl alımı yapabilirler. | 1 - 2 - 8 - 12 | 1 | | ÖK - 4 : | içsu balıkları kuluçkahaneleri için gerekli donanımları belirleyebilirler. | 1 - 2 - 8 - 12 | 1 | | ÖK - 5 : | hastalıkların nasıl önleneceğini öğrenmiş olurlar. | 1 - 2 - 8 - 12 | 1 | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | | |
| Yetiştiriciliğe giriş. İçsu balıkları yetiştiriciliğinde su kalitesi. Yer, sistem ve tür seçimi. Önemli türlerin yetiştiricilik teknik ve uygulamaları: alabalık, sazan, tilapya, mersin balıkları, yılan balıkları, kerevit ve diğer türler. Polikültür sistemler. Balıklandırma ve stok takviyesine giriş. Balık sağlığına giriş. |
| |
| Haftalık Detaylı Ders Planı | | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | | Hafta 1 | Balık yetiştiriciliğine giriş | | | Hafta 2 | Yetiştiricilikte su kalitesi | | | Hafta 3 | Yetiştiriciliğe uygun yer seçimi | | | Hafta 4 | Alabalık yetiştiriciliğine giriş | | | Hafta 5 | Alabalık yetiştiriciliğinde damızlık seçimi ve döl alımı | | | Hafta 6 | Alabalık yetiştiriciliğinde bakım ve besleme | | | Hafta 7 | Sazan yetiştiriciliğine giriş | | | Hafta 8 | Arasınav | | | Hafta 9 | Sazan yetiştiriciliğinde damızlık seçimi ve döl alımı | | | Hafta 10 | Sazan yetiştiriciliğinde bakım ve besleme | | | Hafta 11 | Mersin balığı yetiştiriciliği | | | Hafta 12 | Kerevit yetiştiriciliği. | | | Hafta 13 | Turna ve sudak yetiştiriciliği. | | | Hafta 14 | Yayın ve yılanbalığı yetiştiriciliği. | | | Hafta 15 | Potansiyel balık türleri yetiştiriciliği | | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | | |
| 1 | Çelikkale, M.S. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Cilt 1. KTÜ Yayınları, No 124, Trabzon | | | 2 | Çelikkale, M.S. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Cilt 2. KTÜ Yayınları, No 128, Trabzon | | | |
| Ölçme Yöntemi | | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | Arasınav | 8 | 25/11/2021 | 1 | 50 | | Dönem sonu sınavı | 17 | 12/01/2022 | 1 | 50 | | |
| Öğrenci Çalışma Yükü | | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | | Sınıf dışı çalışma | 5 | 14 | 70 | | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | | Arasınav | 1 | 1 | 1 | | Uygulama | 1 | 14 | 14 | | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | | Toplam Çalışma Yükü | | | 148 |
|