Türkçe | English
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ / GÖÇ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI) ANABİLİM DALI
GÖÇ ÇALIŞMALARI (YL) (TEZLİ)
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sbegoccalismalari
Tel: +90 0462 +90 462 377 37 97
SBE
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ / GÖÇ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI) ANABİLİM DALI / GÖÇ ÇALIŞMALARI (YL) (TEZLİ)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Eğitim Amaçları :
Bölümün temel amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu göç alanında uzman nitelikli personelin yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda disiplinler arası bir yaklaşım ve donanımla bireylerin yetiştirilmesine yönelik program tasarlanmıştır. Bu bağlamda program; göç olgusunu disiplinler arası bir yaklaşımla ele aldığı için sosyoloji, tarih, iktisat, hukuk, siyaset ve işletme gibi disiplinlerin yaklaşımları doğrultusunda öğretim faaliyet yapmaktadır. Programın lisans üstü düzeyde yaptığı öğretim faaliyet bilimsel, argümantatif ve analitik düşünme becerileri kazandırmayı amaçlamakta ve bu donanım doğrultusunda sosyal problemlere çözüm önerileri getirecek bireylerin yetişmesine yönelik faaliyetler yapmaktadır.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖK-1: Göç çalışmaları alanıyla ilgili temel kavramlara, kavramlar arası ilişkilere, temel kuramlara ve kuramların inşa edilme biçim ve yöntemlerine uygulamadaki yansımalarını da değerlendirecek düzeyde hâkim olur.
PÖK-2: Sosyal bilimlere ilişkin temel paradigmalara, yöntemlere ve araştırma tekniklerine, bunları uygulama ve değerlendirme bilgisine hâkim olur.
PÖK-3: Göç çalışmaları alanının gerektirdiği araştırmaları tasarlar/planlar, uygular ve akademik kurallara uygun çıktılar haline getirme bilgi ve becerisine sahip olur.
PÖK-4: Göç olgusunun kendine özgü dinamiklerini, yapı ve süreçlerin, tür ve eğilimlerini ve sosyo-mekânsal desenlerini anlar, açıklar ve yorumlar.
PÖK-5: Araştırma alanına ilişkin toplanan verileri ilgili kuram ve yöntemlerle işler ve analiz eder.
PÖK-6: Alanla ilgili bilgisini sosyal sorumluluk bilinci ile kullanır.
PÖK-7: Alana ilişkin bilgisini yazılı ve sözlü olarak etkin ve sistemli şekilde aktarır.
PÖK-8: Alanında edindiği bilgi ve becerilerle; disiplinler arası düşünür, sorgular, yorumlar, değerlendirir ve aktarır.
PÖK-9: Göç çalışmaları alanıyla ilgili güncel bilgileri takip eder ve bu bilgilerle yerel ve küresel bağlamda uzman düzeyinde analizler yapabilir.
PÖK-10: Alanına ilişkin sorun tespiti ve çözümünde ekip çalışmasına katılır, proje tasarlama ve uygulamada yer alır ve bilgi paylaşımında bulunur.
PÖK-11: Göç çalışmaları alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgileri disiplinlerarası araştırma ve incelemelerde kullanabilir.
PÖK-12: Toplumsal, kültürel, bilimsel ve mesleki etik ilkeleri bilir ve bunlara uygun davranır.
PÖK-13: Alan bilgisini gündelik ve akademik yaşamda kullanır.