Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / SAĞLIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabe
Tel: +90 0462 0(462) 230 0476
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / SAĞLIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Eğitim Amaçları :
Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı; çağdaş ve evrensel düzeyde sağlık yönetimi eğitimi vererek, sağlık yönetimi konusunda yeterli düzeye ulaşmış, kendi alanında gelişmeye açık, birlikte çalıştığı kişilerle diyalog kurabilen, gerektiğinde bağımsız, gerektiğinde ortak çalışmanın gereklerini yerine getirebilen sorumluluk sahibi, bilgili, aydın, etik kurallara bağlılığı ilke edinmiş sağlık kurumları yönetimi bilim uzmanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖK-1: Sağlık yönetimi alanıyla ilgili güncel, kuramsal ve uygulama bilgisine sahip olur.
PÖK-2: Sağlık kurumlarında yönetim süreçlerinde kullanılan tıbbi, yönetsel ve teknik ekipmanları tanır ve kullanır.
PÖK-3: Sağlık kurumlarının yönetiminde idari, mali, hukuki, teknik ve tıbbi işleyiş süreçlerini tasavvur eder, birbiriyle ilişkilendirir ve bütünsel yaklaşımla kavrar.
PÖK-4: Ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık sistemlerini, sağlık politikalarını ve sağlık sektörünü çok boyutlu olarak analiz eder, tartışır.
PÖK-5: Sağlık yönetimi alanında yaşanan değişimleri, gelişmeleri, yeni yaklaşımları ve fikirleri takip eder.
PÖK-6: Sağlık kurumlarının stratejik yönetim yaklaşımıyla yönetilmesi için stratejik planlama, iç kontrol ve kalite uygulamalarını yapacak bilgi ve beceriyi kazanır.
PÖK-7: Sağlık yönetimi alanında edindiği bilgileri diğer ilişkili alanların bilgileriyle sentezler ve yeni fikirler üretir.
PÖK-8: Sağlık ve yönetim etiğinin bilgisine sahiptir ve sağlık yönetimi alanındaki bilgi ve becerilerini etik ilkeler doğrultusunda yorumlar ve kullanır.
PÖK-9: Bilimsel araştırma, yayın ve etik ilkelere uygun olarak sağlık yönetimi alanıyla ilgili araştırmalar yapar, araştırmalara ilişkin raporlar yazar ve sunar.
PÖK-10: Sağlık yönetimi alanıyla ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bireysel ve diğer meslek grupları ile işbirliği içerisinde sorumluluk alır ve ekip çalışmasına katılır.
PÖK-11: Sağlık kurumları yönetimi alanıyla ilişkili interdisipliner bilimsel çalışmaları takip ve analiz eder, bu tür araştırmalara katılır.
PÖK-12: Sağlık kurumları yönetimi, sağlık ekonomisi ve sağlık politikası gibi konularda fikirler ileri sürer ve mevcut fikir ve yaklaşımları tartışır, eleştirir, geliştirir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi