Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
http://www.fbe.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 04623772707
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Eğitim Amaçları :
Doktora Mezunlarımız; harita mühendisliği veya ilgili alanlardaki kamu kurum/kuruluşları ve ulusal/uluslararası özel sektör kuruluşlarında Doktor Harita Mühendisi olarak farklı görevler üstlenebilirler, üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖK-1: Alanında bilimsel araştırmalar yürütebilir, alanındaki literatürü inceleyebilir ve araştırma hedefine uygun yeterlikte bilimsel ve teknik analiz ve sentezler gerçekleştirebilir.
PÖK-2: Araştırmalarında modern teknik, yöntem, veri ve araçları gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında kullanması gerektiği hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilir.
PÖK-3: Yürüttüğü çalışmaların disiplinler arası ve kendi disiplinine özgü boyutlarını bilimsel ve teknik olarak irdeleyebilir; disiplinler arası çalışmalar yapabilir.
PÖK-4: Harita Mühendisliği alanındaki yazılım, donanım ve bilişim teknolojileri ile ilgili olanlar dahil, en son gelişme ve eğilimleri izler, kullanımdaki muadilleri karşılaştırma dahil ayrıntılı analizini yapabilir.
PÖK-5: Harita Mühendisliği alanı ile ilgili problemleri tanımlar, formüle eder ve çözmek için yenilikçi yöntemler kullanabilir.
PÖK-6: Bilime veya teknolojiye yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya karmaşık ürün/süreç planlayarak yaratıcı çözüm önerileri sunar.
PÖK-7: Karmaşık mühendislik problemlerini, uygun kuramsal, deneysel ve modelleme yöntemlerini seçerek çözümleyebilir
PÖK-8: Harita Mühendisliği alanını ile ilişkili disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin performans sergileyebilir, liderlik yapabilir; bireysel çalışabilir.
PÖK-9: Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde bir yabancı dili kullanarak hem sözlü hem de yazılı iletişimde bulunabilir.
PÖK-10: Araştırma sonuçlarını evrensel bilimsel normlarda yazılı ve sözlü olarak sunabilir.
PÖK-11: Harita Mühendisliği alanındaki sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik ve hukuki boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarına dair bilgi sahibidir ve bu unsurların mühendislik uygulamaları üzerindeki kısıtlamalarının bilincindedir.
PÖK-12: Araştırma faaliyetleri ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri dikkate alır.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi