Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

USEC0002Bilim Tarihi2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Erol ÇAPKIN
Diğer Öğretim ÜyesiProf. Dr. Ertuğ DÜZGÜNEŞ
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Öğrencilere deniz ekolojisine ve iç sular bilgisine giriş, balık ve diğer su ürünlerinin biyolojik ve ekonomik değerleri, balıkçılık sistemleri, balıklandırma çalışmaları, balıkçılık konularında genel problemlerin tanımlanmasını yapmak
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : deniz ve iç sular ekosistemini tanıyabilirler,201
ÖK - 2 : balık ve diğer su ürünlerinin insan beslenmesindeki önemini kavrar,201
ÖK - 3 : balıkçılık tarihini, balıkçılık sistemlerini ve avlama yöntemlerini bilirler,201
ÖK - 4 : aşırı avcılılık ve problemleri bilirler,201
ÖK - 5 : balıkçılık terimleri öğrenirler,201
ÖK - 6 : balıklandırma çalışmaları yapabilirler,201
ÖK - 7 : AB Ortak Balıkçılık Politikasına vakıf olurlar.201
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Deniz ekosistemi ve çeşitlerinin tanıtımı, iç sular bilgisi. Balık ve diğer su ürünlerinin besin değerleri. Balıkçılık sistemleri. Dünyadaki balık stokları, aşırı avcılık problemleri, Balıkçılık terimlerinin kısaca tanıtımı, Balıklandırma çalışmaları, Avrupa birliği ortak balıkçılık politikası
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Deniz ve Tatlı su ekosistemi, I
 Hafta 2Deniz ve Tatlı su ekosistemi, II
 Hafta 3Balıkçılığın Tarihçesi
 Hafta 4Balık ve diğer deniz ve tatlı su canlılarının insan gıdası olarak önemi
 Hafta 5Balıkçılık sistemleri
 Hafta 6Balık avlama teknikleri ve araçları
 Hafta 7Balık avlama teknikleri ve araçları
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Aşırı avcılık
 Hafta 10Balık Yetistiriciliği
 Hafta 11Akuakültürün çevre etkileri
 Hafta 12 Balıklandırma çalışmaları
 Hafta 13öğrenci sunumları
 Hafta 14AB Balıçılık politikası
 Hafta 151380 sayılı Su Ürünleri yasası ve terimler
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Seyhan, K. Various lecture notes
 
İlave Kaynak
1Çelikkale, M.S., 1993. Balık Biyolojisi, KTU yayınları,Göğüş K., 1988. Balık İşleme ve Değerlendirma, A.Ü Ziraat Fakültesi ders notları
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 25/11/2023 1 50
Dönem sonu sınavı 16 11/01/2023 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 4 14 56
Arasınav için hazırlık 1.5 8 12
Arasınav 1 1 1
Kısa sınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 1.5 8 12
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü125