|
BTM3000 | Su Mikrobiyolojisi | 1+0+1 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat laboratuar | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Sevim KÖSE | Diğer Öğretim Üyesi | Prof. Dr. İlhan ALTINOK | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | İçme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesinin öğretilmesi, öğrencilerin su kirliliği kavramı ve boyutları hakkında bilgilerini geliştirebilmeleri amaçlanmıştır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | suların sıflandırılması ve genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olurlar. | 4,8 | 1 | ÖK - 2 : | işlem görmemiş sularda bulun flora oluşturan mikroorganizmaları tanımlayabilirler. | 4,8 | 1 | ÖK - 3 : | içme suları, kullanma suları, sportif ve rekreasyon amaçlı kullanılan sular için oluşturulan standartları öğrenmiş olurlar. | 4,8 | 1 | ÖK - 4 : | özellikle kirlilik indikatörü mikroorganizmalar ile ilgili temel bilgi edinip,bunların rutin analizlerini laboratuarda yapabilirler. | 4,8 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Mikroorganizmalara genel giriş. Sularda mikroorganizmaların önemi, sulardaki mikroorganizmaların ekolojik önemi (virüsler, bakteriler, protozoonlar ve algler) , sulardaki elementlerin biyokimyasal sirkülasyonlarında mikroorganizmaların rolleri, çevresel mikrobiyal kirleticiler ve onların detoksifikasyonları. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Su Kaynakları Ve Tanımı. | | Hafta 2 | Sularla Bulaşan Enfeksiyon Hastalıkları. | | Hafta 3 | Sularda Mikrobiyolojik Kalite. | | Hafta 4 | Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. | | Hafta 5 | Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. | | Hafta 6 | Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri. | | Hafta 7 | Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri. | | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri. | | Hafta 10 | Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri. | | Hafta 11 | Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | Hafta 12 | Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | Hafta 13 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi. | | Hafta 14 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi | | Hafta 15 | Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Köse, S. 2018. Basılmamış Ders Notları,Trabzon. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 15.04.2024 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 06.06.2024 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 3 | 1 | 3 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 4 | 2 | 8 | Dönem sonu sınavı | 2 | 1 | 2 | Toplam Çalışma Yükü | | | 71 |
|