Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM4029Balık Refahı ve Etik2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Erol ÇAPKIN
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Adayların balıkları daha huzurlu yetiştirme ortam ve şartları hakkında bilgi sahibi yaparak daha nitelikli mühendisler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Balık huzuruna zarar veren yöntemleri öğrenerek daha iyi yetiştiriciler olabilecekler1,2,3,8,201
ÖK - 2 : Çevresel parametrelerin balık huzuruna etkisini anlayacaklaklar1,2,3,8,14,20
ÖK - 3 : Balıkların streslendiğinde huzurlarındaki sıkıntıları daha iyi yorumlayabileceklerdir.1,2,3,8,14,201
ÖK - 4 : Avrupa birliği yasalarını öğrenerek, kendilerini potansiyel yeni düzenlemelere hazırlayabileceklerdir.1,2,3,8,14,201
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Balık sağlığı ve etik kuralların geliştirilmesi, işletmelerde balık yoğunluğu, çevre koşulları, kötü ve yetersiz beslenme koşulları, iskelet ve vücut deformasyonu, balıkların nakli, aşılama, ilaç uygulama, sakinleştirme ve bayıltma kuralları ve bunların Avrupa Birliği kuralları ile uygunluğu.
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Balık huzuru - Temel Bilgiler
 Hafta 2Balık Huzuru Parametreleri
 Hafta 3Balıklarda stres cevabı ve ölçümü
 Hafta 4Balıklarda acı ve korku
 Hafta 5Balık yetiştiricilerinin balık huzuru anlayışı
 Hafta 6stoklama oranları ve balık huzuru
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Yüzgeç çürümesi
 Hafta 10Su Kalitesi ve balık huzuruna etkileri - (Oksijen ve sıcaklık)
 Hafta 11Su Kalitesi ve balık huzuruna etkileri - (pH veAlkalinite)
 Hafta 12Su Kalitesi ve balık huzuruna etkileri - (Amonyak, nitrit ve nitrat)
 Hafta 13Gaz kabarcığı sendromu
 Hafta 14Balık yükleme ve taşıma
 Hafta 15Avrupa birliğinde balık huzuru
 Hafta 16Final Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 14.11.2016 1 50
Dönem sonu sınavı 16 02.01.2017 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 3 14 42
Arasınav için hazırlık 1 5 5
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 1 10 10
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü101