|
BTM3023 | Canlı Yem Üretimi | 1+1+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat uygulama | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Nadir BAŞÇINAR | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | canlı yem ünitesi planlayabilirler | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 2 : | mikroalg kültürü yapabilirler | 1,2,3,6 | 1 | ÖK - 3 : | Rotifer üretebilirler | 1,2,3,6 | 1 | ÖK - 4 : | Artemia üretebilirler | 1,2,3,6 | 1 | ÖK - 5 : | Kopepod ve daphnia üretebilirler | 1,2,3,6 | 1 | ÖK - 6 : | Mikro-kurt üretimi yapabilirler | 1,2,3,6 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Giriş. | | Hafta 2 | Mikroalg; tür seçimi, kültürü, kullanım ve muhafazası. | | Hafta 3 | Mikroalg; kültürü, kullanım ve muhafazası. | | Hafta 4 | Mikroalg kültürü, kullanım ve muhafazası. | | Hafta 5 | Endüstriyel mikroalg üretimi. | | Hafta 6 | Rotiferlerin biyolojik özellikleri. | | Hafta 7 | Rotiferlerin yoğun üretimi, zenginleştirilmesi ve kullanımı. | | Hafta 8 | Arasınav. | | Hafta 9 | Artemianın biyo-ekolojik özellikleri | | Hafta 10 | Artemia kist üretimi, hasadı ve muhafazası. | | Hafta 11 | Artemia kistlerinin inkübasyonu ve kullanımı. | | Hafta 12 | Kopepod kültürü. | | Hafta 13 | Daphnia biyolojisi ve kültürü. | | Hafta 14 | Mikro-kurt üretimi. | | Hafta 15 | Canlı yem ünitesi planlama. | | Hafta 16 | Yarıyıl sınavı. | | |
1 | Lavens, P; Sorgeloos, P. (eds.) Manual on the production and use of live food for aquaculture, FAO Fisheries Technical Paper. No. 361. Rome, FAO. 1996. 295 p. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Ödev | 11 | 28/11/2021 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 16/01/2021 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Uygulama | 2 | 3 | 6 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 84 |
|