Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / VETERİNERLİK BÖLÜMÜ
LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/mackamyo
Tel: +90 0462 3777632
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / VETERİNERLİK BÖLÜMÜ / LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MVET2004Zootekni4+0+0AKTS:5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüVETERİNERLİK BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 4 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Muammer TİLKİ
Diğer Öğretim ÜyesiÖğr.Gör.İbrahim UZUN
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın Türkiye’deki durumu, insan beslenmesi açısından önemi ve yetiştirme teknikleri ile karlı bir yetiştiriciliğin temel öğelerini öğretmek.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda bilgiye sahip olur.8,91
ÖK - 2 : Sığır ırklarını ve verim özelliklerini bilir. 8,91
ÖK - 3 : Manda yetiştiriciliği ve verim özelliklerini bilir. 8,91
ÖK - 4 : Koyun-keçi yetiştiriciliği ve ırkların verim özelliklerini bilir. 8,91
ÖK - 5 : At ırkları hakkında bilgi sahibi olur. 8,91
ÖK - 6 : Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın ilerlemesi hakkında fikir sahibi olur.8,91
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Sığır, manda, koyun ve keçinin tanımı, dünyada ve Türkiye’ de hayvancılığın durumu, sığır, koyun, keçi ve at ırkları ve dış görünüşe göre sınıflandırılması, yapağı, süt ve et üretimleri
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Sığırcılığın Önemi ve Türkiye ve Dünyada Sığırcılık
 Hafta 2Sığırlarda Tip Kavramı, Et Tipi, Süt Tipi, Kombine Verim Tipi
 Hafta 3Yerli ve Kültür Irkı Sığırlar
 Hafta 4Sığır Yetiştirmede Etkili Faktörler ve Yetiştirme sistemleri
 Hafta 5Sığırcılıkta İşletme Tipleri
 Hafta 6Sığır Islahı
 Hafta 7Ahırların Planlanması
 Hafta 8At ırkları ve yetiştiriciliği
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10Manda Yetiştiriciliği
 Hafta 11Koyun ve keçi yetiştiriciliğinin ekonomik önemi, Türkiye?de koyun ve keçi yetiştiriciliğinin başlıca sorunları ve çözüm önerileri
 Hafta 12Türkiye?de ve dünyada yetiştirilen başlıca koyun ırkları ve verim özellikleri
 Hafta 13Türkiye?de ve dünyada yetiştirilen başlıca keçi ırkları ve verim özellikleri
 Hafta 14Keçilerde et, tiftik ve süt üretimi, sağım ve hijyen
 Hafta 15Hayvancılık işletmelerinde kayıt tutma
 Hafta 16Dönem sonu sınav
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Evrim , M. Güneş , H., Sığır yetiştiriciliği, İstanbul Üni. Veteriner Fak. Masaüstü Yayımcılık, İstanbul, 2000
2Demir ,H. Koyun Keçi yetiştiriciliği, İstanbul Üni. Veteriner Fak. Masaüstü Yayımcılık, İstanbul, 2000
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 1 50
Dönem sonu sınavı 16 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 4 14 56
Sınıf dışı çalışma 3 14 42
Arasınav için hazırlık 3 8 24
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 2 6 12
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü136