Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / VETERİNERLİK BÖLÜMÜ
LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/mackamyo
Tel: +90 0462 3777632
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / VETERİNERLİK BÖLÜMÜ / LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MVET2008Hijyen ve Sanitasyon2+0+0AKTS:2
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüVETERİNERLİK BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Onur TOSUN
Diğer Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Onur TOSUN
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Eğitime başlayan öğrencilerin Hijyen sanitasyon disiplini ile ilgili temel kavram, malzeme ve alet bilgilerini öğrenmesi uygulama yapabilecek temel yeterliliğe sahip olması
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Hijyen sanitasyon kavramlarını tanımlar21,
ÖK - 2 : Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisini kurabilecek, Su hijyeninin önemini kavrayabilecek. Pestlerin genel özelliklerini tanımlayabilecek. Personel Hijyeni nedir sorusunu yanıtlayabilecek.21
ÖK - 3 : Biir gıda işletmesinin kuruluş aşamasında hijyen açısından dikkat edilmesi gereken hususları tanımlayabilecek.21,
ÖK - 4 : Temizlik ve Temizlik Maddeleri tanımlarını yapabilecek.21
ÖK - 5 : Dezenfeksiyon ve dezenfektan tanımlarını yapabilecek. 21,
ÖK - 6 : Sanitasyon operasyon yönetimini tanımlayabilecektir.21
ÖK - 7 : Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemlerini ve aletlerini bilecek21,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Hijyen, sanitasyon, sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntem ve önemi, malzemeleri, Yöntemleri ve uygulamaları
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Hijyen Sanitasyon
 Hafta 2Mikroorganizma ve Sanitasyon İlişkisi
 Hafta 3Su Hijyeni
 Hafta 4Personel Hijyeni
 Hafta 5İşletme Hijyeni
 Hafta 6İşletme Hijyeni
 Hafta 7Pest Kontrol
 Hafta 8Pest Kontrol
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Temizlik Ve Temizlik Maddeleri
 Hafta 11Sterilizasyon Ve yöntemleri
 Hafta 12Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar
 Hafta 13Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar
 Hafta 14Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi
 Hafta 15Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi
 Hafta 16final sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Eser, M. 2018. HİJYEN VE SANİTASYON, T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI
 
İlave Kaynak
1Erkmen, O., Sağlam, H. ve Bozoğlu T. F. 2022. Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Nobel Akademik Yayıncılık
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 1 50
Dönem sonu sınavı 16 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 1 14 14
Arasınav için hazırlık 1 8 8
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 1 6 6
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü58