|
SYT2005 | Sağlık Sektöründe Girişimcilik | 2+0+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Doç. Dr. Osman ŞENOL | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Dersin amacı, derste öğrenilen bilgiler doğrultusunda girişimcilik sürecini tüm yönleri ile öğretmek, iyi bir girişimci olmak için sahip olması gereken özellikleri belirlemek ve hedeflenen girişimciliğe sahip olunmasını sağlamaktır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | İş planlarının nasıl hazırlandığını öğrenir. | 7,8,9 | 1 | ÖK - 2 : | Bir iş planının bir iş fırsatına dönüşmesi için gerekli işleri ve karar süreçlerini analiz edebilir. | 7,8,9 | 1 | ÖK - 3 : | Sağlık sektöründe uygulamaya konan iş planlarında karşılaşılan olası problemleri açıklayabilecek, uygulama ve gelişmeleri yorumlayabilir. | 7,8,9 | 1 | ÖK - 4 : | Girişimci düşünme biçimi oluşur. | 7,8,9 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Sağlık Hizmetlerinde Girişimcilik ve Yenilikçilik
Girişimcinin sahip olması gereken yönetsel beceriler
Girişimcilik ve Yenilikçilik Türleri
Girişimciliğin ve Yenilikçiliğin Temel Fonksiyonları
Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİK ÖRNEKLERİ
Kültür ile Girişimcilik İlişkisi
Hofstede'in Perspektifinden Kültür ve Girişimcilik İlişkisi
Sağlık Hizmetlerinde Sektörel Kültürel Belirleyiciler
İş Kurma Süreçleri
GİRİŞİMCİLİKTE MEVCUT İŞLETMEYİ SATIN ALMA |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Girişimcilikle ilgili kavramlar | | Hafta 2 | Girişimciliğin önemi, gelişimi, fonksiyonları ve türleri | | Hafta 3 | Girişimciliğin özellikleri ve girişimcilerdeki kişisel yeteneklerin geliştirilmesi | | Hafta 4 | Girişimcilikte motivasyon, yaratıcılık ve yenilik | | Hafta 5 | İç ve dış girişimcilik | | Hafta 6 | Girişim Finansmanı, girişimci için sermaye edinme yolları | | Hafta 7 | Buluş, marka ve tasarımların korunması | | Hafta 8 | Girişimcilikte iş fikirleri | | Hafta 9 | ARASINAV | | Hafta 10 | İş planı hazırlama ve doküman haline getirilmesi | | Hafta 11 | İş planı içinde yönetim, pazarlama, finans ve üretim planları
| | Hafta 12 | Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde girişimcilik | | Hafta 13 | Türkiye'de girişimcilik | | Hafta 14 | Sağlık sektörünün girişimcilik potansiyelinin değerlendirilmesi | | Hafta 15 | Sağlık sektöründe girişimcilikte örnek olay incelemeleri | | Hafta 16 | DÖNEM SONU SINAVI | | |
1 | Çetindamar, D.,2002,Türkiye'de Girişimcilik TÜSİAD Yayınları, | | 2 | Avrupa Komisyonu, Avrupa'da Girişimcilik, TUSİAD Yayınları, Enterprice Publications. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9. hafta | | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16. hafta | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 3 | 8 | 24 | Arasınav için hazırlık | 4 | 7 | 28 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 2 | 10 | 20 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 102 |
|