|
KIML7692 | Enstrümental Gıda Analiz Tek. | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | - | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Gıda Numunelerinin önemini, içerdikleri çeşitli bileşenlerin analizlerini, bu analizlerin hangi yöntem ve cihazlarla yapılabileceğini ve elde edilen sonuçların doğruluğunun nasıl test edileceğini öğretmek. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Gıda numunelerinin önemini kavrar. | | | ÖK - 2 : | Gıda numunelerinin sınıflandırılmasını öğrenir. | | | ÖK - 3 : | Gıda numunelerindeki kimyasal bileşenleri tanır. | | | ÖK - 4 : | Gıda numunelerindeki bileşenlerin hangi yöntemlerle tayin edilebileceğini öğrenir. | | | ÖK - 5 : | Gıda analizlerinde kullanılan spektroskopik, kromatografik ve elektrokimyasal analiz yöntemleri hakkında detaylı bilgiler edinir. | | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Gıda numunelerinin analizinde enstrümental yöntemlerin önemi, gıda maddelerinin analize hazırlanması, gıdalara uygulanan bazı temel kimyasal analizler, gıda analizlerinde kullanılan spektroskopik kromatografik, elektroanalitik gibi çeşitli enstrümental yöntemler, enstrümental yöntemleri etkileyen matriks girişimleri |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 9 | Arasınav | | Hafta 16 | Final Sınavı | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 23/11/2013 | 1 | 30 | Yıl içi çalışma | 13 | 18/12/2013 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | 07/01/2014 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | | | |
|