|
KIM7272 | Endüstriyel Enzimler | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Prof.Dr. Ahmet ÇOLAK | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Endüstiride enzim kullanımının öneminin anlatılması ve endüstriyel enzimlerin geleceği ile ilgili eğilimlerin öğretilmesi |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | enzimlerin endüstrideki önemini açıklayacaklar | 1,2,3 | 1,3,5,6 | ÖK - 2 : | endüstriyel enzimlerle ilgili gelecekteki eğilimleri izah edebilecekler | 1,2,3 | 1,3,5,6 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Enzimlerin kataliz mekanizması. Endüstride enzim kullanımının avantajları. Endüstride kullanılan enzim kaynakları. Endüstriyel amaçlı enzimlerin kararlılıkları. Endüstriyel enzim uygulamaları. Biyosistemlerden enzimlerin ayrılması ve saflaştırılması. Endüstriyel enzimlerle ilgili gelecekteki eğilimler. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Enzimlerin kataliz mekanizması | | Hafta 2 | Endüstride enzim kullanımının avantajları | | Hafta 3 | Endüstride kullanılan enzim kaynakları | | Hafta 4 | Endüstride kullanılan enzim kaynakları | | Hafta 5 | Endüstriyel amaçlı enzimlerin kararlılıkları | | Hafta 6 | Endüstriyel enzim uygulamaları | | Hafta 7 | Endüstriyel enzim uygulamaları | | Hafta 8 | Biyosistemlerden enzimlerin ayrılması ve saflaştırılması | | Hafta 9 | Arasınav | | Hafta 10 | Biyosistemlerden enzimlerin ayrılması ve saflaştırılması | | Hafta 11 | Biyosistemlerden enzimlerin ayrılması ve saflaştırılması | | Hafta 12 | II. Arasınav | | Hafta 13 | Biyosistemlerden enzimlerin ayrılması ve saflaştırılması | | Hafta 14 | Endüstriyel enzimlerle ilgili gelecekteki eğilimler | | Hafta 15 | Endüstriyel enzimlerle ilgili gelecekteki eğilimler | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Walsh, G. 2001; Proteins: Biochemistry and Biotechnology, John Wiley & Sons, New York. | | 2 | Palmer, T. 1995; Understanding Enzymes, Prentice Hall, London. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 21/11/2013 | 1,5 | 30 | Yıl içi çalışma | 10 | 03.01.2014 | 1,5 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | 26/01/2014 | 1,25 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Sınıf dışı çalışma | 5 | 14 | 70 | Arasınav için hazırlık | 10 | 2 | 20 | Arasınav | 2 | 1 | 2 | Ödev | 4 | 14 | 56 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 201 |
|