Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / KİMYA ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
www.ktu.edu.tr/chemistry or http://www.ktu.edu.tr/fakulte/fenedb/index
Tel: +90 0462 3772525
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / KİMYA ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KIML7340Analitik Kimyada Analiz Yönt.3+0+0AKTS:7.5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiDoktora
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüKİMYA ANABİLİM DALI
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Uygulama
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Ömer DALMAN
Diğer Öğretim ÜyesiProf.Dr. Ömer Dalman
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Analiz Yöntemlerinin temel prensipleri hakkında güvenilir bilgiler elde etmek.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması. Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 2Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 3Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 4Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 5Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 6Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 7Örneğin yapısına (Organik ve Anorganik) ve analiz elementinin derişimine (ana, bileşen, yan bileşen ve eser olması haline) göre örnek alınması ve hazırlanması.
 Hafta 81.Ara sınav(%30)
 Hafta 9Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 10Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 11Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 12Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 132.Ara sınav (30)
 Hafta 14Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 15Problemin ürüne göre (yapı analizi, eser analiz, yüzey analiz, örneğin bozulmadan analiz v.b.) yöntem seçimi ve yöntem seçimini etkileyen etmenler.
 Hafta 16end-of-term exam (%40)
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 1/11/2017 90 30
Ödev 13 6/12/2017 90 30
Dönem sonu sınavı 16 27/12/2017 90 40
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Arasınav için hazırlık 6 2 12
Arasınav 6 2 12
Klinik Uygulama 0 0 0
Kısa sınav 0 0 0
Diğer 2 0 0 0
Toplam Çalışma Yükü66