|
KIML7751 | Gıda Biyoteknolojisi | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Gıda maddeleri üretiminde ve gıdaya dönüşen bitkisel ve hayvansal üretimde geleneksel ve modern biyoteknolojk yöntemlerin kullanımı ayrıca farklı amaçlarla kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konusunda bilgiler vermektir. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur. | | | ÖK - 2 : | Biyoteknolojinin önemini kavrar. | | | ÖK - 3 : | Biyoteknoloji alanında ki gelişmelerin olumlu ve olumsuz etkilerini değerlendirir | | | ÖK - 4 : | Gıda biyoteknolojisi açısından önemli bakteri, küf ve maya türleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olur. | | | ÖK - 5 : | Hayvansal ve bitkisel gıda üretiminde biyoteknolojik gelişmeleri öğrenir | | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Biyoteknolojinin tanımı, Uygulama alanları ve Türkiye'deki biyoteknolojik problemler, Endüstriyel boyutta biyokimyasal sistem uygulamalarındaki yeni gelişmeler, Fermantasyonla bazı organik asitlerin üretimi, Asit ve alkol fermantasyonları, Fermantasyonla bazı amino asit, vitamin, büyüme faktörleri ve bazı karbonhidratların üretimi. Fermantasyonda kullanılan bazı temel işlemler, önemli enzim grupları |
|
1 | Gıda biyoteknolojisi, Prof Dr. Necla ARAN,Nobel Yay. | | 2 | Nutritional Biotechnology İn The Feed And Food, Publisher: Nottingham University Press (2002)ASIN: 1897676387 | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | | | | | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 4 | 12 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 16 | 16 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 1 | 10 | 10 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1.5 | 1 | 1.5 | Diğer 1 | 20 | 1 | 20 | Toplam Çalışma Yükü | | | 80.5 |
|