|
KIML7750 | Gıda Kimyası | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Gıda kimyasının temel konularını içermek. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Makromolekül biyokimyasını tanımlayabilir. | 1,2,3 | 1,2,3 | ÖK - 2 : | Gıdaları oluşturan biyomoleküllerin fonksiyonlarını tanımlayabilir. | 1,2,3 | 1,2 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Gıdaların bileşimi, Gıda Makromolekülleri, Su ve su aktivitesi, Gıda Analiz Teknikleri, Gıda Katkı maddeleri, Gıda Güvenliği. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 2 | Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonlarını kavramak + Gıdalarda bulunan karbonhidratları, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 3 | Gıdalarda bulunan karbonhidratları, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 4 | Gıdalarda bulunan proteinleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 5 | Gıdalarda bulunan lipidleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 6 | Gıdalarda bulunan enzimleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 7 | Gıdalarda bulunan mineral maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 8 | Gıdalarda bulunan vitaminleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 9 | Ara sınav | | Hafta 10 | Gıdalarda bulunan vitaminleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 11 | Gıdalarda bulunan fenolik maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 12 | Gıdalarda bulunan doğal lezzet maddelerini, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 13 | Yarıyıl içi çalışma | | Hafta 14 | Gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 15 | Gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak | | Hafta 16 | Dönem Sonu sınavı | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 02/04/2016 | 1,5 | 30 | Yıl içi çalışma | 13 | 10/04/2016 | 1,5 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | 23/05/2016 | 1,5 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 16 | 16 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Diğer 1 | 20 | 1 | 20 | Toplam Çalışma Yükü | | | 100 |
|