|
KIM7270 | Endüstri.Enz.Yapı.Karakte. | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Prof.Dr. Ahmet ÇOLAK | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Enzim kinetiğinin anlaşılması, değişik parametrelerin enzim aktivitesi ve kararlılığı üzerine etkisinin kavratılması ve yapının tahmini |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | enzim kinetiğini kavrayacak ve aktivite üzerine değişik parametrelerin etkisini izah edebilecek | 1,2,3 | 1 | ÖK - 2 : | enzim karakterizasyonu verileri ile protein yapısını açıklayacaklar | 1,2,3 | 1,3 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Endüstriyel bir enzimin aktivitesinin tayini. Protein konsantrasyonunun aktivite üzerine etkisinin incelenmesi. Substrat konsantrasyonunun aktivite üzerine etkisinin incelenmesi. Enzim aktivitesinin inhibisyonunun incelenmesi. Metal iyonlarının enzim aktivitesi üzerine etkisi. pH değişiminin enzim aktivitesi üzerine etkisi. Sıcaklık değişiminin enzim aktivitesi üzerine etkisinin incelenmesi. Enzim aktivitesinin termal kararlılığının incelenmesi. Proteinlerin elektroforetik olarak irdelenmesi. Eldeki verilerin toplanıp protein yapısının tartışılması. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Endüstriyel bir enzimin aktivitesinin tayini | | Hafta 2 | Protein konsantrasyonunun aktivite üzerine etkisinin incelenmesi | | Hafta 3 | Substrat konsantrasyonunun aktivite üzerine etkisinin incelenmesi | | Hafta 4 | Enzim aktivitesinin inhibisyonunun incelenmesi | | Hafta 5 | Metal iyonlarının enzim aktivitesi üzerine etkisi | | Hafta 6 | pH değişiminin enzim aktivitesi üzerine etkisi | | Hafta 7 | Sıcaklık değişiminin enzim aktivitesi üzerine etkisinin incelenmesi | | Hafta 8 | Enzim aktivitesinin termal kararlılığının incelenmesi | | Hafta 9 | Arasınav | | Hafta 10 | Enzim aktivitesinin termal kararlılığının incelenmesi | | Hafta 11 | Proteinlerin elektroforetik olarak irdelenmesi | | Hafta 12 | Proteinlerin elektroforetik olarak irdelenmesi | | Hafta 13 | II. Arasınav | | Hafta 14 | Eldeki verilerin toplanıp protein yapısının tartışılması | | Hafta 15 | Eldeki verilerin toplanıp protein yapısının tartışılması ve sunum | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Fersht, A. 1985; Enzyme Structure and Mechanism, W.H. Freeman and Company, New York. | | 2 | Palmer, T. 1994; Enzim Bilgisi, Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, İstanbul. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 22/11/2015 | 1,5 | 25 | Sunum | 15 | 08.01.2016 | 1 | 25 | Dönem sonu sınavı | 16 | 17/01/2016 | 1,5 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Sınıf dışı çalışma | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1.5 | 1 | 1.5 | Ödev | 0 | 14 | 0 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 92.5 |
|