|
MGIT2010 | Meyve ve Sebze Teknolojisi | 2+2+0 | AKTS:5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Mehtap ER KEMAL | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
| 8,12 | 1, | ÖK - 2 : | Gıda Muhafaza Yöntemleri
| 8,12 | 1, | ÖK - 3 : | Meyve ve sebzeye uygulanan ön işlemler
| 8,12 | 1, | ÖK - 4 : | Berrak meyve suyu üretimi
| 8,12 | 1, | ÖK - 5 : | Pulplu meyve suyu üretimi
| 8,12 | 1, | ÖK - 6 : | Turunçgil meyve suyu üretimi
| 8,12 | 1, | ÖK - 7 : | Konserve üretimi
| | | ÖK - 8 : | Salça üretimi
| | 1, | ÖK - 9 : | Reçel-marmelat üretimi
| | 1, | ÖK - 10 : | Sirke üretimi
Şarap üretimi | | 1, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
| | Hafta 2 | Gıda Muhafaza Yöntemleri
| | Hafta 3 | Meyve ve sebzeye uygulanan ön işlemler
| | Hafta 4 | Berrak meyve suyu üretimi
| | Hafta 5 | Pulplu meyve suyu üretimi
| | Hafta 6 | Turunçgil meyve suyu üretimi
| | Hafta 7 | Konserve üretimi
| | Hafta 8 | Konserveleme çeşitleri, ambalajlanma ve sterilizasyon işlemleri | | Hafta 9 | Ara Sınav | | Hafta 10 | Reçel-marmelat üretimi
| | Hafta 11 | Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum | | Hafta 12 | Sirke üretimi
| | Hafta 13 | Şarap üretimi | | Hafta 14 | Salça üretimi
| | Hafta 15 | Salça Dolumu ve Kapatma-Isı uygulaması | | Hafta 16 | Dönem Sınavı | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 14.04.2024 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 05.06.2024 | 2 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 14 | 14 | Laboratuar çalışması | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 4 | 14 | 56 | Dönem sonu sınavı | 2 | 2 | 4 | Toplam Çalışma Yükü | | | 147 |
|