Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo
Tel: +90 0462 5123535
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MTUR2002Ziyafet Servisi Yönetimi2+2+0AKTS:4
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüOTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Dr Altan ÇETİN
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu dersle öğrenciye ziyafet anlaşması yapmak, ziyafet öncesi hazırlık yapmak, ziyafet servisi yapmak, outside catering organizasyonu yapmak, müzik eğlence aktivitesini organize etmek, catering servisini yapmak yeterliklerini kazandırmaktır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Ziyafet anlaşması yapabilir. 6,7,8,91,
ÖK - 2 : Ziyafet öncesi hazırlıklar yapabilir.6,7,8,91,
ÖK - 3 : Ziyafet servisini yapabilir.6,7,8,91,
ÖK - 4 : Outside catering organizasyonu yapabilir.6,7,8,91,
ÖK - 5 : Outside catering destek hizmetlerini organize edebilir.6,7,8,91,
ÖK - 6 : Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapabilir. 6,7,8,91,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Ziyafet Menüsü, Menü Önemi, Menü Çeşitleri, Kokteyl Menüsü, Yiyecek ve İçecek Menüleri, Talepleri Kabul Etme, Taleplerin Önemi, Talep Çeşitleri, Müzik, Görsel Show, Yarışmalar, Ödüllü Çekilişler, Taleplerin Fiyatlandırılması ve Ödeme, Ziyafet Sözleşmesi, Ziyafet Sözleşmesinin Önemi, Ziyafet Sözleşmesinin İçeriği, Ücretlendirme ve Ödeme Şekilleri, Sunum Hazırlama, Sunumun Önemi ve Özellikleri, Sunum Çeşitleri, Masa Düzeni ve Dekorasyon, Menü , Müzik Eğlence Aktiviteleri, Sunumları Dosyalama, Ücret Tahsili, Ücret Tahsilinin Önemi, Hizmetleri Fiyatlandırma, Ödeme Planını Düzenleme, Personel Ödemeleri, Sanatçı ve Animasyon Ekibi Ödemeleri, Servis Aracı Ödemeleri, Organizasyon Yeri Ödemeleri, Ekstra Çıkabilecek Ödemeler
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Menü Oluşturmak Talepleri Kabul Etmek
 Hafta 2Ziyafet Sözleşmesi Yapılmasını Sağlamak Örnek Sunum (Demo) Hazırlamak
 Hafta 3Ücreti Tahsil Edilmesini Sağlamak Salon Yerleşim Planını Yapmak
 Hafta 4Ziyafete Göre Personel Organizasyonu Yapmak Kullanılacak Ekipman, Araç ve Gereçleri Temin Etmek
 Hafta 5Yiyecek Servisi Yapmak İçecek Servisi Yapmak Catering Çalışma Planı Yapmak / Kontrol Etmek
 Hafta 6Cateringde Kullanılacak Ekipman, Araç-Gereç ve Ürünleri Temin Etmek Cateringde Çalışacak Elemanları Temin Etmek
 Hafta 7Catering Operasyonunu Yönetmek Araç-gereçleri Temizlemek / Depolamak, Temin Etmek
 Hafta 8Cateringde Kullanılan Ekipman, Araç ve Teknik Donanımı Organize Etmek Sunum ve Animasyon Hizmetlerini Organize Etmek
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10Dekorasyon İşlemlerini Organize Etmek Lojistik Hizmetlerini Organize Etmek
 Hafta 11Ödeme Planını Yapmak İçecek Servisi Yapmak
 Hafta 12Ödeme Planını Yapmak İçecek Servisi Yapmak
 Hafta 13Ödeme Planını Yapmak İçecek Servisi Yapmak
 Hafta 14Yiyecek Servisi Yapmak İçecek Servisi Yapmak
 Hafta 15Yiyecek Servisi Yapmak İçecek Servisi Yapmak
 Hafta 16Dönem Sonu Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Yılmaz ,Y.2007;Otel ve Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, DETAY Yayıncılık, Ankara
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 1 50
Dönem sonu sınavı 16 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 4 14 56
Arasınav için hazırlık 20 1 20
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 25 1 25
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü103