|
MTUR2002 | Ziyafet Servisi Yönetimi | 2+2+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Altan ÇETİN | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu dersle öğrenciye ziyafet anlaşması yapmak, ziyafet öncesi hazırlık yapmak, ziyafet servisi yapmak, outside catering organizasyonu yapmak, müzik eğlence aktivitesini organize etmek, catering servisini yapmak yeterliklerini kazandırmaktır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Ziyafet anlaşması yapabilir.
| 6,7,8,9 | 1, | ÖK - 2 : | Ziyafet öncesi hazırlıklar yapabilir. | 6,7,8,9 | 1, | ÖK - 3 : | Ziyafet servisini yapabilir. | 6,7,8,9 | 1, | ÖK - 4 : | Outside catering organizasyonu yapabilir. | 6,7,8,9 | 1, | ÖK - 5 : | Outside catering destek hizmetlerini organize edebilir. | 6,7,8,9 | 1, | ÖK - 6 : | Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapabilir.
| 6,7,8,9 | 1, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Ziyafet Menüsü, Menü Önemi, Menü Çeşitleri, Kokteyl Menüsü, Yiyecek ve İçecek Menüleri, Talepleri Kabul Etme, Taleplerin Önemi, Talep Çeşitleri, Müzik, Görsel Show, Yarışmalar, Ödüllü Çekilişler, Taleplerin Fiyatlandırılması ve Ödeme, Ziyafet Sözleşmesi, Ziyafet Sözleşmesinin Önemi, Ziyafet Sözleşmesinin İçeriği, Ücretlendirme ve Ödeme Şekilleri, Sunum Hazırlama, Sunumun Önemi ve Özellikleri, Sunum Çeşitleri, Masa Düzeni ve Dekorasyon, Menü , Müzik Eğlence Aktiviteleri, Sunumları Dosyalama, Ücret Tahsili, Ücret Tahsilinin Önemi, Hizmetleri Fiyatlandırma, Ödeme Planını Düzenleme, Personel Ödemeleri, Sanatçı ve Animasyon Ekibi Ödemeleri, Servis Aracı Ödemeleri, Organizasyon Yeri Ödemeleri, Ekstra Çıkabilecek Ödemeler |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Menü Oluşturmak
Talepleri Kabul Etmek
| | Hafta 2 | Ziyafet Sözleşmesi Yapılmasını Sağlamak
Örnek Sunum (Demo) Hazırlamak
| | Hafta 3 | Ücreti Tahsil Edilmesini Sağlamak
Salon Yerleşim Planını Yapmak
| | Hafta 4 | Ziyafete Göre Personel Organizasyonu Yapmak
Kullanılacak Ekipman, Araç ve Gereçleri Temin Etmek
| | Hafta 5 | Yiyecek Servisi Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
Catering Çalışma Planı Yapmak / Kontrol Etmek
| | Hafta 6 | Cateringde Kullanılacak Ekipman, Araç-Gereç ve Ürünleri Temin Etmek
Cateringde Çalışacak Elemanları Temin Etmek
| | Hafta 7 | Catering Operasyonunu Yönetmek
Araç-gereçleri Temizlemek / Depolamak, Temin Etmek
| | Hafta 8 | Cateringde Kullanılan Ekipman, Araç ve Teknik Donanımı Organize Etmek
Sunum ve Animasyon Hizmetlerini Organize Etmek
| | Hafta 9 | Ara Sınav | | Hafta 10 | Dekorasyon İşlemlerini Organize Etmek
Lojistik Hizmetlerini Organize Etmek
| | Hafta 11 | Ödeme Planını Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
| | Hafta 12 | Ödeme Planını Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
| | Hafta 13 | Ödeme Planını Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
| | Hafta 14 | Yiyecek Servisi Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
| | Hafta 15 | Yiyecek Servisi Yapmak
İçecek Servisi Yapmak
| | Hafta 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
1 | Yılmaz ,Y.2007;Otel ve Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, DETAY Yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 4 | 14 | 56 | Arasınav için hazırlık | 20 | 1 | 20 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 25 | 1 | 25 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 103 |
|