|
MTUR1006 | Otel İşletmeciliği | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Öğretim Görevlisi Murat KOÇHAN | Diğer Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Sezgin Köse | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu Dersle Öğrenci Otel Yönetimi Yetkinlik, Yatırım Yönetimi, Planlama, Genişletme Kontrolü Kavramlarını Açıklayacak.
|
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Otel İşletmelerinin Sınıflandırılmasını Açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 2 : | Otel İşletmelerinin Kuruluş Yeri Seçimini Açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 3 : | Otel İşletmelerinde Uygun Fiyatın Tespitini Yapabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 4 : | Otel İşletmelerinde Organizasyon Yapısını Açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 5 : | Otel İşletmelerinde Finansmanı Açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Turizm Yatırım ve İşletme Kuralları, Oteller, Beş Yıldızlı Oteller, Dört Yıldızlı Oteller, Üç Yıldızlı Oteller, İki Yıldızlı Oteller, Bir Yıldızlı Oteller, Diğer, Konaklama Yönetimi , Moteller, Tatil Köyleri , Pansiyonlar , Kampingler, Apart Oteller, Oberjler, Mülkiyet Koşullarının Sınıflandırılması , Özel Otel Kuruluşları, Kamu Otel Şirketleri, Karma Otel Firmaları, Büyük Hotel Şirketleri, Büyük Otel Şirketlerinin Doğumu, Büyük Otel Şirketlerinin Avantajlar, Mali Avantajları, Satın Alma Gücü Açısından Avantajlar , Reklamcılık Açısından Avantajları, Yönetim Açısından Avantaj, Büyük Otel Şirketleri, Dezavantajları, Orta Ve Küçük Otel İşletmecileri, Küçük Otellerin Doğumu Ve Gelişimi, Avantajlar, Dezavantajları,
|
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Turizm Yatırım Ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik | | Hafta 2 | Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması
| | Hafta 3 | Büyük Otel İşletmeleri
Kuruluş Yeri Faktörleri | | Hafta 4 | Değişik Tip Otellerin Kuruluş Yerlerinin Seçimi İle İlgili Spesifik Faktörler | | Hafta 5 | Otel İşletmelerinde Kuruluş Yeri İle İlgili Maliyet Hesaplamaları
| | Hafta 6 | Giderlerin Saptanması, Gelirlerin Saptanması
| | Hafta 7 | Odaların Sınıflandırılması
| | Hafta 8 | Organizasyon Tanım, Organizasyon Yapılırken Göz Önünde Tutulacak Hususlar | | Hafta 9 | Ara Sınav | | Hafta 10 | Organizasyonun Faydaları
| | Hafta 11 | Uygun Organizasyon Biçiminin Seçimi
Otel Organizasyon Tipleri | | Hafta 12 | Otellerde Temel Bölümler | | Hafta 13 | Otellerde Temel Bölümler | | Hafta 14 | Finansmanın Tanımı, Varlıkların Sağlanması
| | Hafta 15 | Sağlam Bir Finansmana Hakim Olan Prensipler, Fonların Sağlanması
| | Hafta 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
1 | Şener, Burhan. 2007; Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Detay Yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 Saat | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | Saat | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 1 | 5 | 5 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 3 | 8 | 24 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 75 |
|