|
MTUR2009 | Yiyecek - İçecek Servisi - II | 2+2+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Uygulama | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Altan ÇETİN | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu ders ile öğrenciye uluslar arası servis metotlarını uygulama, kahvaltı servisi yapma/yaptırma, sosları servise hazırlatma, yemek gruplarının servisini yaptırma, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmaktır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Uluslar arası servis metotlarını uygulayabilir | 1,2,3,4 | 1 | ÖK - 2 : | Kahvaltı servisi yapabilir/yaptırabilir | 1,2,3,4 | 1 | ÖK - 3 : | Sosları servise hazırlatabilir | 1,2,3,4 | 1 | ÖK - 4 : | Yemek gruplarının servisini yaptırabilir | 1,2,3,4 | 1 | ÖK - 5 : | Vip konuklarla ilgilenebilir
| 1,2,3,4 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
A.KAHVALTI SERVİSİ
1.Kahvaltı servisinin önemi
2.Özelliği
3.Çeşitleri
a.Açık büfe kahvaltı
b.Kontinaltal
c.İngiliz
d.Amerikan
e.Viyana usulü
f.Türk Usulü v.s
4.Kahvaltı servisi kuver çeşitleri
5.Kahvaltı yiyecek menüleri
B.RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ
1. Uluslar arası servis usullerinin önemi
2.Özelliği
3.Çeşitleri
a.Fransız
b.Rus
c.İngiliz
d.Amerikan
e.Türk Usulü v.s
4.Servis kuver çeşitleri
C.BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ
1. Yiyecek servis usullerinin önemi
2.Özelliği
3.Yiyecek Çeşitleri
a.Aperatifler
b.Meyveler
c.Çerezler ve cipsler
4.Servis kuver çeşitleri
D.BANKET SERVİSİ
1. Yiyecek servis usullerinin önemi
2.Özelliği
3.Yiyecek Çeşitleri
a.Aperatifler
b.Meyveler
c.Çerezler ve cipsler
4.Servis kuver çeşitleri
|
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak
Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
| | Hafta 2 | Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak
Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
| | Hafta 3 | Kahvaltı kuveri hazırlatmak
Kahvaltı büfesini hazırlatmak
| | Hafta 4 | Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak
Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
| | Hafta 5 | Sos araç-gereçlerini hazırlatmak
Özelliklerine göre sos hazırlatmak
| | Hafta 6 | Sos servisini yaptırtmak/takip etmek | | Hafta 7 | Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
| | Hafta 8 | Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek
Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
| | Hafta 9 | ARA SINAV | | Hafta 10 | Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek
Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
| | Hafta 11 | Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek
Konuk hakkında bilgi almak
| | Hafta 12 | ARA SINAV | | Hafta 13 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek
Konuğu karşılamak
| | Hafta 14 | Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak | | Hafta 15 | Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak | | Hafta 16 | DÖNEM SONU SINAVI | | |
1 | Görel, Mehmet- Görel, Gülol. 2001; Servis ve Bar, MEB Yayınları, İstanbul | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 20/11/2011 | 1 | 25 | Yıl içi çalışma | 12 | 10/12/1012 | 1 | 25 | Dönem sonu sınavı | 16 | 9/01/2013 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 4 | 14 | 56 | Arasınav için hazırlık | 10 | 1 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 12 | 1 | 12 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 20 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 100 |
|