Türkçe | English
TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://turizm.ktu.edu.tr/index/html
Tel: +90 0462 3774961

TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Eğitim Amaçları :
Gelişmekte ve endüstrileşemekte olan ülkemizde turizm sektörüne, ihtiyaç duyulan kalifiyeli elemanları yetiştirmek.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖK-1: Turizm ve otel işletmeciliği programı ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek.
PÖK-2: Turizm ve otel işletmeciliği programı ile ilgili yöntem ve teknikleri, yasal düzenlemeleri, mesleki standartları öğrenmek.
PÖK-3: Turizm ve otel işletmeciliği programında almış olduğu bilgileri analiz edip sektörde sentezleyebilmek. Gerektiğinde yaratıcı olabilmek.
PÖK-4: Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç, gereç ve teknolojileri tanımak, kullanmak.
PÖK-5: Turizm sektöründe yaşanan hızlı değişim ve gelişmeleri benimsemek ve uygulayabilmek.
PÖK-6: Sektörün ihtiyacına cevap verebilecek uygun nitelikte eleman yetiştirmek.
PÖK-7: Mezunlarımızı otel, tatil köyü motel, pansiyon, apart otel gibi resmi ve özel konaklama tesislerinde, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği gibi turizm ve seyahat işletmelerinde istihdam edebilmek.
PÖK-8: Bireyler arası ve kültürler arası etkin iletişim kurmak.
PÖK-9: Turizm ve Otel işletmeciliği alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak. Kişisel bakıma, hijyene, görünüme özen göstermek.
PÖK-10: Ekip üyesi olarak çalışmak ve sorumluluk almak.