Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM3028Plankton Kültürü1+1+0AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Grup çalışması, Laboratuar Çalışması, Uygulama
Dersin Süresi14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat uygulama
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nadir Başçınar, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yıldız
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı öğrencilere planktonik organizmaların üretimi tekniklerini öğretmen ve üretim teknikleri konusunda pratik kazandırmaktır.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Plankton fizyolojisi ve ekolojisini öğrenirle1,3,6,7,81,6
ÖK - 2 : Kültür ortamlarını hazırlayabilirler1,3,6,74
ÖK - 3 : Kültürdeki planktonik organizmaların biyokütlelerinin hesaplamasını yapabilirler.1,3,6,71,6
ÖK - 4 : İstenilen türün kültür ortamına alabilirler1,6,71,6
ÖK - 5 : Kültüre alınan türleri tanıyabilirler.6,7,81,4
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Planktona giriş, Planktonik organizmalara ait sistematik gruplar, fito ve zooplanktonun endüstriyel ve ticari kullanımları, alg kültürü, için gerekli fiziksel ve kimyasal ortamlar, çeşitli planktonik organizmalara ait kültür özellikleri , saklama ve mikroskop teknikleri. Planktonda biomass tahmin yöntemleri.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Plankton bilmine giriş, plankton çalışmalarının tarihçesi, plankton ile ilgili alanlar
 Hafta 2Planktonik organizmalara pelajik orama adaptasyon mekanizmaları
 Hafta 3Planktonik organizmaların sınıflandırılması
 Hafta 4Sucul besin ağları besin döngüler, grazing
 Hafta 5Planktonun kullanımı
 Hafta 6Mikroalglerin tehşisi
 Hafta 7Mikroalg kültürü
 Hafta 8Kültür ortamındaki fiziksel ve kimyasal ihtiyaçlar
 Hafta 9Arasınav
 Hafta 10Kültürde kullanılan besi yerleri ve kimyasallar
 Hafta 11Kültür için kullanılan ekipman
 Hafta 12Ödev sunuları
 Hafta 13Sterlizasyon teknikleri
 Hafta 14Alg kültüründe kullanılan besi yerleri, Klasik kesikli kültür yöntemleri, modifiye kesikli kültür, yarı sürekli kültür yöntemleri
 Hafta 15Kültürde biyokütle belirlenmesi için kullanılan teknikler
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Özel, 1992, Planktonoloji. Ege Üniversitesi Basım Evi, İzmir, 277 sayfa
2Bat, L., SatılmışH.,H., Şahin, F., Üstün, F., Özdemir. Z., ve Ersanlı, E., 2008. Plankton Bilgisi ve Kültürü. NOBEL YAYINCILIK, Ankara, 248 sayfa.
3Hoff,T.H ve Snell, T.S., 2004. Plankton Culture Manual, Florida Aqua Farm İnc. 183 sayfa
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 12/04/2018 45,00 50
Dönem sonu sınavı 16 31/05/2018 45,00 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 2 12 24
Laboratuar çalışması 1 13 13
Arasınav için hazırlık 2 7 14
Arasınav 2 1 2
Kısa sınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 3 6 18
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü102