Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM2020Su Ürünleri Kimyası2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nigar ALKAN
Diğer Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Nigar ALKAN, Prof. Dr. Muhammet BORAN
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Dersin amacına göre , canlı organizmaların kimyasal yapısını öğrenme
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Canlı organizmaların kimyasal yapısı öğrenir.5,6,91
ÖK - 2 : Enerji üreten ve tüketen metabolizmaları öğrenir5,6,91
ÖK - 3 : Hücrenin yapısını öğrenir.5,6,91
ÖK - 4 : Proteinlerin yapısını ve özelliklerini öğrenir5,6,91
ÖK - 5 : Yağların yapısını öğrenir.5,6,91
ÖK - 6 : enzimler; çalışma prensipleri ve kinetiğini öğrenir.5,6,91
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Canlı organizmaların kimyasal yapısı, enerji üreten ve tüketen metabolizmalar, biyolojiksel transformasyon, hücreler; hücresel boyut, ökaryotik hücrelerin temel yapıları, biyomoleküller, su; çözünen moleküllere etkisi, suyun iyonlaşması, amino asitler ve peptidlerin yaygın yapısal özellikleri, proteinler; proteinin özellikleri ve yapısı, enzimler; çalışma prensipleri ve kinetiği, yağlar; hücre zarındaki yağların yapısı, depolanan yağlar, karbonhidratlar; monosakkaritler, disakkaridler, ve polysakkaridler, karbonhidratların analizi, nükleotidler ve nükleik asitler; yapısı, kimyasal bileşimi, ve fonksiyonu, glycolysis, sitrik asit döngüsü, yağ asitlerinin döngüsü, karbonhidratların biyosentezi.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Canlı organizmaların kimyasal yapısı
 Hafta 2Enerji üreten ve tüketen metabolizmalar, biyolojiksel transformasyon,
 Hafta 3hücresel boyut, ökaryotik hücrelerin temel yapıları, biyomoleküller
 Hafta 4su; çözünen moleküllere etkisi, suyun iyonlaşması
 Hafta 5Amino asitler ve peptidlerin yaygın yapısal özellikleri, proteinler; proteinin özellikleri ve yapısı,
 Hafta 6enzimler; çalışma prensipleri ve kinetiği
 Hafta 7Hücre zarındaki yağların yapısı, depolanan yağlar
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9karbonhidratlar; monosakkaritler, disakkaridler, ve polysakkaridler nükleotidler ve nükleik asitler; yapısı
 Hafta 10Karbonhidratların analizi
 Hafta 11nükleotidler ve nükleik asitler; yapısı
 Hafta 12 nükleik asitlerin kimyasal bileşimi, ve fonksiyonu
 Hafta 13glycolysis, sitrik asit döngüsü
 Hafta 14yağ asitlerinin döngüsü
 Hafta 15karbonhidratların biyosentezi
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 04/04/2019 1 50
Dönem sonu sınavı 16 21/06/2019 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 2 1 2
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü32