Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM3023Canlı Yem Üretimi1+1+0AKTS:3
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim Sistemi
Dersin Süresi14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat uygulama
Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Yahya TERZİ
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : canlı yem ünitesi planlayabilirler1,2,3,61,
ÖK - 2 : mikroalg kültürü yapabilirler1,2,3,61
ÖK - 3 : Rotifer üretebilirler1,2,3,61
ÖK - 4 : Artemia üretebilirler1,2,3,61
ÖK - 5 : Kopepod ve daphnia üretebilirler1,2,3,61
ÖK - 6 : Mikro-kurt üretimi yapabilirler1,2,3,61
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Giriş.
 Hafta 2Mikroalg; tür seçimi, kültürü, kullanım ve muhafazası.
 Hafta 3Mikroalg; kültürü, kullanım ve muhafazası.
 Hafta 4Mikroalg kültürü, kullanım ve muhafazası.
 Hafta 5Endüstriyel mikroalg üretimi.
 Hafta 6Rotiferlerin biyolojik özellikleri.
 Hafta 7Rotiferlerin yoğun üretimi, zenginleştirilmesi ve kullanımı.
 Hafta 8Arasınav.
 Hafta 9Artemianın biyo-ekolojik özellikleri
 Hafta 10Artemia kist üretimi, hasadı ve muhafazası.
 Hafta 11Artemia kistlerinin inkübasyonu ve kullanımı.
 Hafta 12Kopepod kültürü.
 Hafta 13Daphnia biyolojisi ve kültürü.
 Hafta 14Mikro-kurt üretimi.
 Hafta 15Canlı yem ünitesi planlama.
 Hafta 16Yarıyıl sınavı.
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Lavens, P; Sorgeloos, P. (eds.) Manual on the production and use of live food for aquaculture, FAO Fisheries Technical Paper. No. 361. Rome, FAO. 1996. 295 p.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Ödev 11 28/11/2021 1 50
Dönem sonu sınavı 16 16/01/2021 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 2 14 28
Arasınav için hazırlık 10 1 10
Arasınav 1 1 1
Uygulama 2 3 6
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü84