Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM4031Su Ürünlerinde Kalite Kontrol0+0+2AKTS:3
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Grup çalışması, Laboratuar Çalışması
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat laboratuar
Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Bekir TUFAN
Diğer Öğretim ÜyesiProf. Dr. Sevim KÖSE
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Amaç, öğrecilerin gıdaların kaliteleri, bozulmaları ve güvenli olup olmadıkları konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Gıda kalitesinin anlamını ve önemini öğrenir.4,5,6,201
ÖK - 2 : Kalite özelliklerini,kalite kaybı ve bozulmayı öğrenir.4,5,6,201
ÖK - 3 : İşlenmiş su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunma yollarını öğrenir.4,5,6,201
ÖK - 4 : Su ürünleri standartlarını öğrenir.4,5,6,201
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Taze ve işlenmiş su ürünlerinin kalitesini belirleyen fiziksel, kimyasal ve duyusal kalite faktörleri irdelenmektedir.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Gıdanın tanımı ve gıdalarda kalite kontrol
 Hafta 2Kalite kontrol nedir
 Hafta 3Kalite kontrolün sınıflandırılması
 Hafta 4Kalite kaybı ve bozulma
 Hafta 5Taze ve soğutulmuş su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 6Dondurulmuş su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 7Kurutulmuş su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 8Tuzlanmış su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Marine edilmiş su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 11Dumanlanmış su ürünlerinde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 12Isıl işlem sonrası konserve ürünlerde kalite ve kalitenin korunması.
 Hafta 13Su ürünleri kalite standartları.
 Hafta 14Kalite kontrol yöntemleri.
 Hafta 15Laboratuvar deneyleri
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Varlık, C., Özden, Ö. ve Erkan, N., 2007; İstanbul Üniversitesi Basım ve Yayınevi Müdürlüğü, İstanbul.Su Ürünlerinde Temel Kalite Kontrol
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 23/11/2018 1 50
Dönem sonu sınavı 16 11/01/2019 2 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Laboratuar çalışması 1 14 14
Arasınav için hazırlık 3 1 3
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 4 2 8
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü56