Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/baltekmuh
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTM3000Su Mikrobiyolojisi1+0+1AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 1 saat teorik ve 1 saat laboratuar
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Sevim KÖSE
Diğer Öğretim ÜyesiProf. Dr. İlhan ALTINOK
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
İçme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesinin öğretilmesi, öğrencilerin su kirliliği kavramı ve boyutları hakkında bilgilerini geliştirebilmeleri amaçlanmıştır.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : suların sıflandırılması ve genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.4,81
ÖK - 2 : işlem görmemiş sularda bulun flora oluşturan mikroorganizmaları tanımlayabilirler.4,81
ÖK - 3 : içme suları, kullanma suları, sportif ve rekreasyon amaçlı kullanılan sular için oluşturulan standartları öğrenmiş olurlar.4,81
ÖK - 4 : özellikle kirlilik indikatörü mikroorganizmalar ile ilgili temel bilgi edinip,bunların rutin analizlerini laboratuarda yapabilirler.4,81
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Mikroorganizmalara genel giriş. Sularda mikroorganizmaların önemi, sulardaki mikroorganizmaların ekolojik önemi (virüsler, bakteriler, protozoonlar ve algler) , sulardaki elementlerin biyokimyasal sirkülasyonlarında mikroorganizmaların rolleri, çevresel mikrobiyal kirleticiler ve onların detoksifikasyonları.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Su Kaynakları Ve Tanımı.
 Hafta 2Sularla Bulaşan Enfeksiyon Hastalıkları.
 Hafta 3Sularda Mikrobiyolojik Kalite.
 Hafta 4Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması.
 Hafta 5Rutin Bakteriyolojik Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması.
 Hafta 6Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri.
 Hafta 7Çoklu Fermentasyon Tüp Teknikleri.
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri.
 Hafta 10Filtrasyon Yöntemiyle Rutin Su Analizleri.
 Hafta 11Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi.
 Hafta 12Denizden Alınan Örneklerde Su Analizi.
 Hafta 13Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi.
 Hafta 14Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi
 Hafta 15Çevreden Alınan Örneklerde Su Analizi
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Köse, S. 2018. Basılmamış Ders Notları,Trabzon.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 11/04/18 1 50
Dönem sonu sınavı 16 31/05/18 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 2 14 28
Arasınav için hazırlık 3 1 3
Arasınav 1 1 1
Ödev 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 4 2 8
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü71