|
ORML7451 | Gıda Kaynağı Doğal Bitkiler | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | ORMAN MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Sefa AKBULUT | Diğer Öğretim Üyesi | - | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Başta Doğu Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye'de gıda amacıyla kullanılan doğal bitkileri ve kullanım şekillerini tanıtmak. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Doğal bitkilerin yararları ve zararları, bitkilerin botanik ve kültürel özellikleri, tarımsal üretim ve dünya gıda güvenliği açısından önemleri, kültüre alınabilecek bitkiler, Türkiye'deki orijin ve ürün çeşitlilik merkezleri, gıda dışındaki farklı kullanım alanları, bu bitkilerden faydalanma esasları ve dikkat edilecek hususlar. |
|
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | | | | | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | | | |
|